Behandlingar

Vi erbjuder många olika tjänster inom hälsovård,
bland annat medicinsk fotvård och djupgående massage!

Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan människas energisystem genom att testa spänningen i personens muskel.

Kinesiologi kommer från grekiskan (’kinein’=röra) och betyder rörelselära. Den grundades 1964 av kiropraktorn Georg Goodheart i USA. Det Goodheart upptäckte var att enskilda muskler har ett direkt samband med störningar i organ.

I en behandling testas och balanseras blockerad energi. Terapeuten testar olika muskler i kroppen och letar efter muskler som är svaga (=obalans). Varje muskel är kopplad till vissa specifika inre energimässiga organ, meridianer, akupunkturpunkter, lymfreflexer, ryggkotor mm. I kinesiologin koncentrerar man sig på att hitta orsaken till en obalans och stärka upp den försvagade muskeln.

Balansering görs vanligast genom massage på den svaga muskel och akupressur på meridianpunkt.

Akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin kan användas som behandling för en stor mängd tillstånd och hälsoproblem. Dessutom kan akupunktur användas som förebyggande och friskvårdande behandling.

  • Akupunktur återbesök 60 minuter, 690 kr 
  • Akupunktur första behandling120 minuter, 990 kr 

Kosmetisk Akupunktur

Kosmetisk akupunktur ökar kollagenproduktionen lokalt och ger spänst åt muskler och hud i ansiktet. Lyster uppstår i huden och man ser piggare ut. Metoden kan ta bort små och minska större rynkor/linjer, reducera påsar och mörka ringar under ögonen, minska dubbelhaka och immunförsvaret blir ofta bättre.

Vid kosmetisk akupunktur behandlas med upp till 75 små tunna nålar som sätts i de områden av ansiktet där patienten vill ha effekt. Den lokala behandlingen kombineras med kroppsakupunktur.

För bästa effekt ges ett tiotal behandlingar i en serie. 1-2 behandlingar per vecka är lagom. Oftast behövs det 10 behandlingar för att ge ett bra resultat och efter det en ”boost” var 6-8 vecka.

Resultatmässigt så brukar man endast känna en stramhet efter första gången. Efter 3-4 behandlingar kan man räkna med att det börjar synas. Det tar upp till 7-8 behandlingar för att det ska bli mer varaktigt.

  • Kosmetisk Akupunktur 90 minuter 1100 kr

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en enkel reflexlära som utgår från teorin att varje kroppsdel och organ har en motsvarande punkt i örat, och att man kan påverka smärta och funktion i den kroppsdelen genom att behandla punkten i örat. Behandling med akupunkturnål eller med öronfrön.

  • Öronakupunktur 60 minuter 500 kr

NADA Öronakupunktur

NADA kan hjälpa vid stress, oro, ångest, depression, sömnsvårigheter, värk och beroendeproblematik.

Rent praktiskt går en behandling till så att du får fem tunna, sterila nålar på bestämda punkter i båda öronen. Nålarna får sitta i cirka 40 minuter, du vilar under tiden. NADA-akupunktur stör inte annan behandling, om du till exempel använder läkemedel kan du fortsätta med dessa precis som vanligt.

  • NADA Öronakupunktur 60 minuter 400 kr
Homeopati är en behandlingsform  som bygger på principen att liknande botar liknande. Similia similibus curentur.

Homeopatin började utvecklas under slutet av 1700-talet, då Samuel Hahnemann, homeopatins fader, testade medlet kinin på sig själv och såg att han som frisk människa fick samma symtom som patienter med malaria. Han skapade då ett läkemedel och botade malariapatienter med det.

Homeopatiska läkemedel används både vid akuta symtom och vid konstitutionella symtom. Vid akuta symtom är det oftast några få medel att välja mellan och man är ute efter att få snabb lindring av symtomen. Vid konstitutionell behandling söker man lindra individens totala symtom. Då finns det flera tusen olika medel att välja mellan. 

Ett besök hos en homeopat innebär att klienten får berätta om alla sina symtom och utifrån detta matchar terapeuten klientens symtom mot ett läkemedel.

Homeopati första besök – 120min 1200:-
Första besöket är ett samtal som tar ca 1.5 till 2 timmar. Du berättar om alla sina symtom och utifrån detta tar jag fram ett homeopatiskt medel som matchar dina symtom.

Homeopati återbesök – 60min 690:-
Återbesök i homeopati. Vi samtalar om vad som har hänt sedan behandlingen påbörjats och fortsatt ordination.

Individuell behandling utifrån klientens symtom. Massage nacke, rygg, ben. Smärta och obalanser behandlas med akupunktur, akupressur, kinesiologi eller ortobionomi.

Rygg och nackbehandling 50 min690 kr 

Ortobionomi är en metod där man behandlar muskler och leder på människor och djur. Man korrigerar skador och låsningar utan kraft genom att föra muskler till ett avslappnat läge. Kroppen kan då använda sin egen naturliga läkande kraft att återställa normal rörelse. Passar klienter som inte vill ha massage men som har smärtor som behöver behandlas.

Ortobionomi 50 min690 kr 

Gua Sha är en enkel och effektiv metod med specialverktyg. Behandlingen sker genom att skrapa huden på det sjuka området och längst meridianerna. Terapin har ett brett användningsområde och inga biverkningar, dock förekommer olika reaktioner. Effektiv vid blockerad/stagnerad Qi, muskelspänningar, kronisk och akut smärta, migrän och nacke/axlar/rygg. Gua – betyder skrapa eller skapa friktion på huden. Sha – beskriver det röda upphöjda eksemliknande märket som syns när det är blodstagnation i hud.

Gua Sha 50 min690 kr