Behandlingar

Vi erbjuder många olika tjänster inom hälsovård,
bland annat medicinsk fotvård och djupgående massage!

Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan människas energisystem genom att testa spänningen i personens muskel.

Kinesiologi kommer från grekiskan (’kinein’=röra) och betyder rörelselära. Den grundades 1964 av kiropraktorn Georg Goodheart i USA. Det Goodheart upptäckte var att enskilda muskler har ett direkt samband med störningar i organ.

I en behandling testas och balanseras blockerad energi. Terapeuten testar olika muskler i kroppen och letar efter muskler som är svaga (=obalans). Varje muskel är kopplad till vissa specifika inre energimässiga organ, meridianer, akupunkturpunkter, lymfreflexer, ryggkotor mm. I kinesiologin koncentrerar man sig på att hitta orsaken till en obalans och stärka upp den försvagade muskeln.

Balansering görs vanligast genom massage på den svaga muskel och akupressur på meridianpunkt.

Akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin kan användas som behandling för en stor mängd tillstånd och hälsoproblem. Dessutom kan akupunktur användas som förebyggande och friskvårdande behandling.

  • Akupunktur återbesök 60 minuter, 650 kr 
  • Akupunktur första behandling120 minuter, 990 kr 
Homeopati är en behandlingsform  som bygger på principen att liknande botar liknande. Similia similibus curentur.

Homeopatin började utvecklas under slutet av 1700-talet, då Samuel Hahnemann, homeopatins fader, testade medlet kinin på sig själv och såg att han som frisk människa fick samma symtom som patienter med malaria. Han skapade då ett läkemedel och botade malariapatienter med det.

Homeopatiska läkemedel används både vid akuta symtom och vid konstitutionella symtom. Vid akuta symtom är det oftast några få medel att välja mellan och man är ute efter att få snabb lindring av symtomen. Vid konstitutionell behandling söker man lindra individens totala symtom. Då finns det flera tusen olika medel att välja mellan. 

Ett besök hos en homeopat innebär att klienten får berätta om alla sina symtom och utifrån detta matchar terapeuten klientens symtom mot ett läkemedel.

Homeopati första besök – 120min 1200:-
Första besöket är ett samtal som tar ca 1.5 till 2 timmar. Du berättar om alla sina symtom och utifrån detta tar jag fram ett homeopatiskt medel som matchar dina symtom.

Homeopati återbesök – 60min 650:-
Återbesök i homeopati. Vi samtalar om vad som har hänt sedan behandlingen påbörjats och fortsatt ordination.

Individuell behandling utifrån klientens symtom. Massage nacke, rygg, ben. Smärta och obalanser behandlas med akupunktur, akupressur, kinesiologi eller ortobionomi.

Rygg och nackbehandling 50 min650 kr 

Ortobionomi är en metod där man behandlar muskler och leder på människor och djur. Man korrigerar skador och låsningar utan kraft genom att föra muskler till ett avslappnat läge. Kroppen kan då använda sin egen naturliga läkande kraft att återställa normal rörelse. Passar klienter som inte vill ha massage men som har smärtor som behöver behandlas.

 

Ortyobionomi 50 min650 kr